Skip to content
×
×
RamBase februar 6, 2022 1 min read

Påvirker miljøsertifisering i barnehager barna?

Hvordan kan vi best forme fremtidige generasjoner til å bli miljøbevisste voksne? Kan miljøsertifisering av barnehager spille en avgjørende rolle?


twoDette er spørsmålene som Ingvild Baugstø og Gro Janne Sommersel har utforsket i sin bacheloroppgave ved Høgskolen på Vestlandet (HVL), der de undersøker om barn i miljøsertifiserte barnehager er mer miljøbevisste enn sine jevnaldrende i ikke-sertifiserte barnehager.

De har kartlagt en rekke barnehager, både miljøsertifiserte og ikke-sertifiserte, og sammenlignet barnas miljøbevissthet når det gjelder avfallsortering, kompostering, gjenbruk, kjøkkenhage og turer i nærområdet.

Resultatene fra oppgaven viser at barna fra miljøsertifiserte barnehager er mer miljøbevisste når det gjelder avfallsortering enn barna fra ikke-sertifiserte barnehager. For de andre miljøaktivitetene, som kompostering, gjenbruk, kjøkkenhage og turer i nærområdet, er det mindre forskjell mellom barna i de to typer barnehager.

Baugstø og Sommersel mener at miljøsertifisering kan bidra til å øke både barns og voksnes miljøbevissthet. Mer struktur og kontroll gjennom miljøsertifisering kan også forbedre driften i barnehagen. Det er mange fordeler med miljøsertifisering!

RamBase QMS har bidratt med rådgivning til oppgaven. Vi gratulerer Ingvild og Gro Janne med en spennende oppgave og et flott resultat!

RamBase QMS kan også bidra med konsulenthjelp for miljøsertifisering, både Miljøfyrtårn og ISO 14001, av alle typer virksomheter.

KOMMENTARER